CSAPATUNK

Boros Gyula Boros-Uri Viktória Boros-Uri Domonkos
Láng Richárd Kruppai József Závodi Zsolt
Engi Lívia Török Dániel Csóg Lajos

Boros Gyula

Amikor születésed pillanatában már tudod, hogy horgász leszel talán túlzásnak tűnhet!? Nálam mégis így történt! Alig néhány évesen már napjaim nagy részét vízparton töltöttem, lúdtoll úszóval, gombostűből készített horoggal, mogyoró vessző bottal kergetem a halakat. Óriási élményeket és rengeteg tapasztalatot szerezve ezáltal! Valahogy így kezdődött...

image00005

11 évesen már ifjúsági jegyet kaptam "nagyfiú" lettem, egy bottal, fenekező módszerrel horgászhattam. Pontosabban horgásztam volna... mielőtt az első csalit feltűztem, jött a feketeleves! Apám rám nézett majd kedvesen, de határozottan ezt mondta: először tanulj meg pontosan dobni, fiam! Több napi gyakorlás után kezdtem ráérezni az alapokra.

image00053

Nagyszüleim Balatonakarattya mellett egy kis faluban éltek, így lehetőségem volt 14 éves korom után minden szabadidőmet a magyar tenger mellet tölteni. A lenyugvó és felkelő nap is a vízparton ért.  Táborhelyemet a vízibicikli kölcsönző mellett a kajakok, kenuk között a földön alakítottam ki, befőttesüvegben gyertya biztosította az éjszakai fényt!  Minden olyan egyszerű, kezdetleges volt, de én mégis a világ legboldogabb emberének éreztem magam. Meg akartam tanulni mindent, az összes módszer érdekelt. Az évek múlásával a pontyhorgászat lett a szenvedélyem, fanatikusan mindig a maximálisra törekedve a horgászatot előtérbe helyezve töltök a lehető legtöbb több időt a vízparton.

2001-ben már saját készítésű bojlival horgásztam a Pölöskei tavon. Egyre több tapasztalattal, tudással, ízleltem, szagoltam, próbáltam tökéletesíteni csalimat. Folyamatosan kerestem a legjobb alapanyagokat, hogy abból a legtökéletesebb golyót készítsem el. Ma már a világ minden tájáról érkeznek összetevők, hogy az általam támasztott nagyon magas követelményeknek megfeleljenek!

image00055